jueves, mayo 25, 2017

Acte d’investidura doctor Honoris Causa de Joan Manel Serrat i Teresa.

Acte d’investidura doctor Honoris Causa de Joan Manel Serrat i Teresa.

Per totlleida en 24 maig, 2017

L’Auditori Municipal Enric Granados s’han omplert aquest dimecres per assistir a la cerimònia acadèmica d’investidura del cantautor Joan Manuel Serrat com a doctor honoris causa per la Universitat de Lleida

La Doctora Neus Vila ha apadrinat Serrat i ha estat l’encarregada de fer el discurs elogiant els mèrits del doctorand. Vila ha glossat la trajectòria professional i personal del cantautor, parafrasejant artistes i crítics, que han lloat la seva figura, i introduint també versos de les seves cançons, coneguts arreu i molt presents en la memòria dels assistents.

El rector de la UdL, el Dr. Roberto Fernández, ha procedit a l’acte solemne d’investidura i Serrat ha procedit a pronunciar el seu discurs d’acceptació. Amb una clara sintonia amb el públic, Serrat ha compartit vivències familiars i anècdotes personals. Ha assegurat que “tot el que he estat capaç de fer, ha estat a força de treball”, fet que té poc de romàntic, “però que és eficaç”, ha afegit. La tramés la seva capacitat per comunicar-se i expressar-se amb les cançons i ha assenyalat que ell ha après dels que l’han precedit, de la mateixa manera que espera contribuir a que altres que el segueixen, aprenguin alguna cosa. S’ha referit al pas del temps, i ha apuntat que “la venjança més terrible és assistir a la pèrdua de la gent amb la qual has crescut i més has sentit a la vida” i, sobretot, ha destacat la música, l’amistat i l’amor.

L’acte ha comptat amb diverses interpretacions musicals, dirigides per Robert Faltus i a càrrec d’Unicorn, cor de la UdL, Coral Shalom i Ensemble UdL, orquestra de la UdL. Al “Canticorum iubilo”, de G.F. Händel, de l’inici, li han seguit les peces “Mediterraneo”, “Pare”, “El horizonte” i “Paraules d’amor”, totes de J.M. Serrat, que s’han escoltat a la sala, amb especial nostàlgia i emotivitat. L’acte, com és habitual, s’ha tancat amb el cant del “Gaudeamus igitur”.

Joan Manuel Serrat (1743) ha estat extensament reconegut al llarg de la seva trajectòria professional amb diverses distincions i, entre altres, ha estat investit Doctor Honoris Causa per quatre universitats de Mèxic, dos d’Argentina i tres d’Espanya, i ha rebut guardons com La Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, dos premis Ondas, un Grammy Latino o el Premi Ciutat de Barcelona.


http://www.totlleida.cat/acte-dinvestidura-doctor-honoris-causa-joan-manel-serrat-teresa/

No hay comentarios.: